Şoseaua Morarilor, 4C, Bloc H2, Bucureşti

Program: 09:00 - 18:00

Vivenda Smile Logo
075 89 89 888

Tratament endodontic

Tratament endodontic - Vivenda Smile

Detalii despre tratament

Endodontia (in traducere „interiorul dintelui”) are ca obiect tratamentul canalelor dintilor al caror nerv este afectat, pentru a putea pastra dintele, sau cel putin radacinile acestuia. Pastrarea dintelui natural este deosebit de importanta pentru mentinerea functiilor aparatului dento-maxilar.

Refacerea coroanei dintelui se realizeaza prin obturare (plomba) sau printr-o lucrare protetica. Radacinile dintelui sunt mult mai bine implantate si adaptate decat orice implant. Asadar, daca in urma consultului, medicul dumneavoastra hotaraste ca este necesar un tratament endodontic, aceasta este o veste buna, deoarece va puteti pastra dintele natural.

Pentru confortul dumneavoastra, tratamentul se face sub anestezie. Medicul va va recomanda un analgezic pentru situatia putin intalnita de aparitie a unei dureri usoare la nivelul dintelui in termen de 24-48 de ore de la efectuarea procedurii.

Tratamentul de canal poate fi o procedura complexa, fiind efectuata intr-o sedinta de aproximativ 2 ore sau, in situatii mai complicate, in 2-3 sedinte. In primul rand, medicul are nevoie de o radiografie a dintelui pentru a cunoaste pozitia acestuia, numarul de canale, forma acestora etc. Un dinte poate avea intre 1 si 3 canale. Este esential ca medicul sa foloseasca un dispozitiv care masoara lungimea canalelor pentru a evita in cursul tratamentului depasirea varfului canalului si, ca atare, compromiterea intregului dinte. De asemenea, este important ca medicul sa aiba la dispozitie un aparat (motor endodontic) care sa permita o curatare completa a canalului si largirea acestuia pentru a obtine o forma conica, ideala pentru inserarea, in etapa a treia a tratamentului, a substantei care va umple si sigila canalul.

Canalele dintilor pot avea forme neregulate, ceea ce necesita folosirea unor instrumente cu flexibilitate sporita pentru a evita ruperea acestora si a obtine forma conica.

0
Pacienţi mulţumiţi
0 %
Rată de succes
0
Tratamente reuşite
0
Ani de activitate
Testimoniale

Ce spun pacienții clinicii stomatologice Vivenda Smile?

Iată doar câteva dintre mărturiile pacienților care au avut încredere în serviciile noastre și au fost foarte mulțumiți. De la tratamente dentare, la extracții chirurgicale, coroane și proteze dentare, ei sunt cei cărora le mulțumim că ne-au ales ca parteneri în obținerea unui zâmbet la care au visat.

Sunt foarte mulţumită de ceea ce am lucrat la domnul doctor Gamureac Ion, lucrează foarte bine, iar raportul calitate-preţ este unul foarte bun.

  Chirca Cristina Mihaela

  Personalul pregătit, preţuri bune şi explicaţii detaliate pentru orice intervenţie. Asta am constatat în urma unui implant dentar aici şi alte mici intervenţii. Recomand!

   Vasile Serbanica

   D-nul doctor Gamureac Ion este un stomatolog excepţional, sociabil şi mereu cu zâmbetul pe buze. Teama de a merge la stomatolog a dispărut după prima şedinţă.

    Tatiana Benea

    Recomand cu mare încredere! Dr. Ion este un medic stomatolog extraordinar de bun, care tratează pacienţii la cel mai înalt nivel de profesionalism, pe care rar îl mai întalneşti.

     Valeria Caraji

     Recomand pe d-nul doctor Gamureac Ion pentru profesionalism, răbdare şi "mâna uşoară", datorită căreia nu am simţit niciun discomfort. Mulţumesc!

      Ştefania Rădulescu

      Ne găsești și aici!